Nové termíny poznávacích cest 2020

Milý cestovatelé,

zdá se, že svět už nikdy nebude jako dřív. Dostalo se nám velkého poznání, že naše plány můžou změnit události, které se nejenom nedají předvídat, ale také se jim dá dost těžko uvěřit. Dokážete si představit, že by vám před rokem řekli, že se nám zase zavřou hranice a nebudeme moct cestovat ani na Slovensko? Samozřejmě chápu, že k tomu byly tentokrát opravdu vážné důvody. Musím však  přiznat, že s mojí vzpurnou povahou, kterou jsem jistě zdědila po obou svých rodičích, bylo pro mě uzavření hranic dost děsivé. 

Vyrůstala jsem jako mnoho z vás v totalitním státě a moji rodiče to dost těžce nesli. A tak můj velmi šikovný otec dostal skvělý nápad. Postavil spolu s kamarády loď, dost velkou a pohodlnou na několika měsíční plavbu, tak aby s ní doplul s celou svou rodinou až do moře - tedy na svobodu. Loď naložil vším potřebným a spolu s mojí mamkou a svými čtyřmi dětmi pluli po řece Moravě až do Dunaje. Dál než do Maďarska se samozřejmě nedostali. Jaké následky to pro nás všechny mělo si asi dokážete představit. Zbyla nám tahle pěkná historka a taky vědomí, že svobodné cestování je pro nás opravdu důležitá součást života.

Jestli cestování milujete stejně jako já, nebo třeba chcete zase zažít západ slunce u moře, nebo si jen užít pláž a nechat si mořským větrem pročesat vlasy, přijměte mé pozvání na společné cesty, mám pro vás nové termíny: 

 
poznavaci-cesty-2020_tabulka_web.jpg
 
 
 
 
Untitled-1.jpg
 
Yvona Hřivňáková